Βοήθεια

Ο ιστότοπος διαθέτει δύο μενού που είναι πάντα εμφανή από όλες τις σελίδες του:

 1. Το μενού που βρίσκεται πάνω και δεξιά και οδηγεί σε επιλογές που αφορούν χρηστικά θέματα του ιστότοπου και
 2. το κύριο μενού μέσα από το οποίο μπορείτε να προσπελάσετε εκπαιδευτικό περιεχόμενο που αφορά
 • τη σχολική μας μονάδα και τη λειτουργία της,
 • τους τομείς που εξυπηρετούνται από το 5ο ΕΚ,
 • πληροφορίες που ενδιαφέρουν τους μαθητές,
 • δράσεις του σχολείου μας,
 • φωτογραφικό υλικό και
 • τρόπους επικοινωνίας.

 Γλώσσα ιστοτόπου

Ο ιστότοπος διατίθεται σε 6 διαφορετικές γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρωσικά. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της σημαίας που θέλετε για να μεταφραστεί η διεπαφή του ιστότοπου και το περιεχόμενό του στην αντίστοιχη γλώσσα.


Αρχική σελίδα

Η αρχική σελίδα του ιστοτόπου αποτελεί την κεντρική πύλη για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτόν. Για να μεταβείτε σ΄αυτήν μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή «Αρχική» του κύριου μενού που είναι πάντα διαθέσιμη, σε όποια σελίδα του ιστότοπου κι αν βρίσκεστε, είτε να κάνετε κλικ στο λογότυπο του ιστότοπου που βρίσκεται πάνω αριστερά.

Η αρχική σελίδα χαρακτηρίζεται από το κεντρικό χώρο όπου αυτόματα μετακινούνται φωτογραφίες (slider) που προβάλουν τα πιο σημαντικά γεγονότα που τρέχουν αυτή την εποχή στο σχολείο μας. Στο κάτω μέρος της εικόνας, στο μαύρο πλαίσιο, υπάρχει σχετική περιγραφή. Κάνοντας κλικ σε οποιαδήποτε από τις εικόνες μπορείτε να μεταβείτε στην αντίστοιχη σελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης στην αρχική σελίδα υπάρχουν δύο πλευρικές στήλες, δεξιά και αριστερά, όπου οι πληροφορίες είναι χωρισμένες σε ενότητες.

 


Αριστερή πλευρική στήλη

Νέα

Στην αριστερή στήλη θα βρείτε τα πιο πρόσφατα νέα/ανακοινώσεις. Για να  δείτε όλες τις ανακοινώσεις επιλέξτε την τελευταία επιλογή «Όλες οι ανακοινώσεις?» κάτω από την ενότητα «Νέα». Τη σελίδα αυτή μπορείτε να την προσπελάσετε και από την επιλογή του μενού “Η σχολική μας μονάδα”–> “Όλες οι ανακοινώσεις…”

 

Χρήσιμα έντυπα

Στην ενότητα «Χρήσιμα έντυπα» θα βρείτε τα έντυπα που ο επισκέπτης του ιστότοπου αναζητά πιο συχνά. Αν ένα έντυπο είναι σε μορφή pdf το αρχείο ανοίγει σε νέα καρτέλα και από εκεί μπορείτε να το κατεβάσετε. Αν είναι σε άλλη μορφή το αρχείο κατεβαίνει στον υπολογιστή σας. Τα έντυπα αυτά είναι διαθέσιμα και από την αντίστοιχη επιλογή του μενού «Η σχολική μας μονάδα»? «Χρήσιμα έντυπα».

 

Συνεργαζόμενα σχολεία

Μέσα από φωτογραφίες που εναλλάσσονται μπορείτε να δείτε τις σχολικές μονάδες που εξυπηρετούνται από το 5ο ΕΚ Ανατολικής Αττικής. Κάνοντας κλικ σε μία φωτογραφία συνδέεστε στον ιστότοπο της αντίστοιχης σχολικής μονάδας.

 

Σύνδεση με τον ιστότοπο

Η ύπαρξη λογαριασμού στον ιστότοπο του 5ου ΕΚ Αν. Αττικής είναι απαραίτητη για να μπορείτε να σχολιάζετε τα άρθρα του.

Για να δημιουργήσετε λογαριασμό, πηγαίνετε στην ενότητα “Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό;”, εισάγετε στο πεδίο User email το email σας και πατήστε Register. Αν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει αυτό το email για να δημιουργήσετε λογαριασμό στον ιστότοπό μας θα λάβετε ένα email που θα σας δίνει το password για τη σύνδεσή σας. 

Αν έχετε δημιουργήσει λογαριασμό, πηγαίνετε στην ενότητα “Συνδεθείτε”, εισάγετε το email σας και τo password που σας έχει αποσταλεί και πατήστε Login.

 

Ο καιρός

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να δείτε τον καιρό που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην πόλη που βρίσκεται το σχολείο μας, τις Αχαρνές Αττικής.


 

Δεξιά πλευρική στήλη

Αναζήτηση

Πληκτρολογήστε στο πλαίσιο κειμένου  searchτη λέξη για την οποία αναζητάτε πληροφορίες και πατήστε enter ή κάντε κλικ με το ποντίκι στο μεγεθυντικό φακό. Θα εμφανιστούν όλες οι σελίδες και τα άρθρα του ιστότοπου που περιέχουν τη λέξη που αναζητήσατε.

Για να αναζητήσετε μία λέξη ή φράση στην τρέχουσα σελίδα, πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων CTRL+F και εισάγετε τη φράση που αναζητάτε.

 

Σύνδεσμοι προς σημαντικές πληροφορίες του ιστότοπου

Κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης υπάρχουν εικόνες που περιέχουν συνδέσμους προς συγκεκριμένες σελίδες του ιστότοπου όπως αυτές που αφορούν το Code Club του σχολείου μας, το Υλικό Μαθημάτων κλπ.

 

Σύνδεσμοι προς εξωτερικούς ιστότοπους

Στη δεξιά στήλη μπορείτε να δείτε εικόνες που οδηγούν σε άλλους συνδέσμους που θεωρούμε σημαντικούς όπως το TEENS GATE που είναι η πύλη του ΕΟΠΕΠ για τον επαγγελματικό προσανατολισμό εφήβων, το η-τάξη που οδηγεί κατευθείαν στα μαθήματα του 1ου ΕΠΑΛ Αχαρνών κ.α..

 

Εορτολόγιο

Στην ενότητα αυτή προβάλλονται οι ονομαστικές εορτές της ημέρας και των δύο επόμενων.

 


Υπόλοιπες σελίδες ιστότοπου

Οι υπόλοιπες σελίδες του ιστότοπου εμφανίζουν το περιεχόμενό τους σε όλο το πλάτος της σελίδας (χωρίς πλευρικές στήλες), εκτός από τη σελίδα όπου εμφανίζονται τα νέα και ο χάρτης πλοήγησης. Για να βγείτε από τις σελίδες αυτές επιλέξτε την επιλογή που θέλετε από τα διαθέσιμα μενού ή πατήστε «Αρχική» για να πάτε στην αρχική σελίδα.


 

Χάρτης πλοήγησης

Η επιλογή αυτή διατίθεται από το μενού στην κορυφή του ιστότοπου και εμφανίζει τις σελίδες αλφαβητικά ενώ τα άρθρα (νέα) τα οργανώνει ανά κατηγορία και μήνα.

 


Επικοινωνία με τους διαχειριστές του ιστότοπου

Για θέματα που αφορούν στον ιστότοπο (σχόλια, παρατηρήσεις, ερωτήσεις, προτάσεις για βελτίωση) επικοινωνήστε με τους διαχειριστές του ιστότοπου χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας.

  [recaptcha]

  A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com