Code Club

Το Code Club είναι συναντήσεις που διοργανώνονται στο χώρο του σχολείου μετά το διδακτικό ωράριο, στις οποίες συμμετέχει όποιος μαθητής θέλει και στις οποίες μαθαίνει να δημιουργεί προγράμματα για τον υπολογιστή με τα οποία θα μπορεί να διαχειριστεί εφαρμογές για το “έξυπνο σπίτι”.

Πώς θα σου φαινόταν αν στη συνέχεια όσα έμαθες τα αξιοποιούσες για …

  • να φτιάξεις έναν συναγερμό
  • να φτιάξεις μια κάμερα ασφαλείας που να τραβάει φωτογραφίες και να σε ειδοποιεί με μήνυμα

  • να ανάβεις τα φώτα

  • να ανοίγεις την πόρτα του γκαράζ από το κινητό σου

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη Python και το Raspberry Pi!

               +

Τι είναι η Python;

Η Python είναι μια από τις πέντε δημοφιλέστερες γλώσσες προγραμματισμού στον κόσμο. Παρόλο που χρησιμοποιείται για πραγματικές εφαρμογές ακόμα και στη Google ή τη NASA, θεωρείται μια εξαιρετική γλώσσα για αρχάριους.

Τι είναι το Raspberry Pi;

To Raspberry Pi είναι ένας οικονομικός, πολύ μικρός αλλά ισχυρός υπολογιστής που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις πώς συνδέονται και προγραμματίζονται οι υπολογιστές με συσκευές και αισθητήρες και να σε εισάγει σε έναν μαγικό κόσμο αυτοματισμών, όπου ο βασικός περιορισμός δεν είναι άλλος από τη φαντασία σου!

Πού γίνεται το Code Club;

Στο  5ο ΕΚ Ανατολικής Αττικής, 1ος όροφος, εργαστήριο πληροφορικής Α10.

Πότε;

Για το σχ. έτος 2016-2017 το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε έξι συνεχόμενες Τρίτες, από τις 14:00 έως τις 16:00 και συγκεκριμένα:

Τρίτη 17/1/2017

Τρίτη 24/1/2017

 Τρίτη 31/1/2017

Τρίτη 7/2/2017

Τρίτη 14/2/2017

Τρίτη 21/2/2017

Για επόμενη πραγματοποίηση του προγράμματος θα υπάρξει ανακοίνωση.

Σε ποιους απευθύνεται;

internet-of-things

Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, σε όλους όσους αγαπούν τους αυτοματισμούς και τον προγραμματισμό ή απλά θέλουν να γνωρίσουν το περίφημο Internet of Things (ΙοΤ)!

Η πρωτοβουλία μας εντάσσεται στο επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών Πληροφορικής “Μαθαίνοντας και διδάσκοντας Python, μέσα κι έξω από το σχολείο” (http://www.music.tuc.gr/projects/py4hs/).

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων του Πολυτεχνείου Κρήτης (http://www.music.tuc.gr/) και είναι ενταγμένο στην πρωτοβουλία CS4HS της Google (https://www.cs4hs.com/) με στόχο την ευρεία διάδοση των γνώσεων προγραμματισμού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση παγκοσμίως.

Την ευθύνη της πρωτοβουλίας και της λειτουργίας της εθελοντικής ομάδας έχουν οι εκπαιδευτικοί: Τσιμπινός Γιάννης και Φακάρου Βασιλική.

A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com